Informasjon om Kristiansand

kristiansand2Kristiansand er faktisk en av Norges største byer, selv om det bare bor godt under 90 000 mennesker her. Det er definitivt den største byen på Sørlandet, og det er samtidig en av de best bevarte byene i landet, der man fortsatt kan se rester og godt bevarte bygninger fra en flere hundre år gammel historie. Kristiansand er også en svært populær turistby, kanskje spesielt for nordmenn selv. Det er kjent som hele landets familieby og har svært mange attraksjoner og tilbud til de minste av oss.

Generelt om Kristiansand

Kristiansand er selve «hovedstaden» på Sørlandet, og åsted for all fly- og båttrafikk til nærliggende byer og bygder. Byen har en lang og innholdsrik historie, men i dag er det først og fremst turisme som er drivkraften, med Dyreparken som det største trekkplastret – som har nesten en million besøkende hver eneste sesong. Som kystby har fiske naturligvis vært en viktig del av byen, som fortsatt er i vekst og nærmer seg storbystatus, selv om de små og intime gatene vil gi deg følelsen av noe helt annet.

Historie

Kristiansand er en av de eldre byene i Norge, og allerede i 1641 fikk byen bystatus av Kong Christian den fjerde, som regjerte på denne tiden. Lenge før dette har det også bodd mennesker i området, men de bygningene man ser i dag stammer stort sett fra 1800- og 1900-tallet. De er dog svært godt bevarte, slik at Kristiansand fortsatt i dag kan oppleves som en hyggelig liten havneby til tross for den enorme befolkningsveksten siden den gangen bygningene ble reist. Kristiansand er i dag en attraktiv by på jobbmarkedet der det stadig utlyses stillinger i nærmest alle tenkelige bransjer.

Turist i Kristiansand

Hvert eneste år strømmer flere hundre tusener nordmenn til Kristiansand for å oppleve det som er en ganske så unik by i Norge. Foruten om den nostalgiske atmosfæren kan Kristiansand by på svært mange opplevelser og attraksjoner for familier, og det er i sommerhalvåret de fleste velger å reise hit. Dyreparken er den mest innbringende turistattraksjonen, men byen kan også by på et omfattende badeland og svært mange utendørsopplevelser enten man vil padle i kajakk eller sykle i terrenget. Det finnes også et godt utvalg av museer både for store og små.

 http://www.visitnorway.com/no/reisemal/sorlandet/kristiansand/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *