5 anbefalte attraksjoner i Kristiansand

dyreparken

Kristiansand er en av de sørligste byene i Norge, som spesielt er en populær turistby på sommerstid. Byen er kanskje mest kjent for Norges største dyrehage, der man kan oppleve mange eksotiske dyr. Vi anbefaler et besøk til Kristiansand på sommerstid, og at man stikker innom disse fem attraksjonene.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand har i mange år vært byens store stolthet og Sørlandets mest besøkte turistattraksjon. Faktisk er det en av de mest besøkte i hele landet! Her kan man se over 150 ulike dyrearter, inkludert apekatter og geparder. Dyreparken besøkes best om sommeren, selv om den også holder åpent om vinteren. Her må man også benytte anledningen til å stikke innom Kardemommeby, samt få med seg en forestilling med Kaptein Sabeltann. Dyreparken har også nylig åpnet en egen vannpark, så man kan fint sette av flere dager til et besøk i Dyreparken!

Vitensenteret

Smarte barn leker best? Kristiansand er hele Norges familiedestinasjon, og hvert eneste år reiser familier fra hele landet hit for å oppleve de mange attraksjonene. Vitensenteret står øverst på lista hos mange, der man kan se «smarte» utstillinger der barna selv kan delta på mye av utstillingene. Her er det alt fra interaktiv læring til noen skikkelig spennende opplevelser. Kanskje opplever du selv at du ikke kan alt!

Sørlandsbadet

Bading i havet er ikke noe for alle, og da er Sørlandsbadet det optimale tilfluktsstedet selv om solen skinner som bare det. Dette badelandet ligger nemlig like ved havgapet, men kan by på oppvarmet vann slik at man kan plaske så lenge man bare ønsker. Her finnes det alt fra omfattende vannsklier til ulike bassenger. Egen restaurant er naturligvis tilgjengelig, slik at man fint kan sette av en hel dag med familien i Sørlandsbadet.

Kristiansand Museum

Kystbyen Kristiansand har igjennom sine flere hundre år lange innholdsrike historie mye å by på gjennom utstillingene i Kristiansand Museum. Her kan du oppleve hvordan byen så ut for et par århundrer siden, og lære om alt fra fiske til jordbruk. Som vi allerede har snakket om er Kristiansand en yndet turistdestinasjon for familier, og følgelig har museet egne utstillinger tilpasset for de minste besøkende.

Kristiansand Kanonmuseum

Kanonmuseet på Kristiansand er et av de mest unike våpenmuseene i Norge. Her får man ikke bare sett det man umiddelbart tenker på når man hører ordet kanoner – som for eksempel verdens nest største kanon – men også en hel del andre våpen fra ulike kriger, men først og fremst en del utstillingsobjekter fra andre verdenskrig. Vi anbefaler et besøk på Kristiansand Kanonmuseum for de som ønsker å oppleve et noe annerledes museumsbesøk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *